Bargeres

Vierde naoorlogse wijk van Emmen, gelegen ten zuidwesten van het centrum. Tot stand gekomen in de periode 1967-1983. De stedenbouwkundige opzet van de wijk werd ontworpen door de gemeente, met als hoofdontwerper A.M. de Jong. De wijk ligt aan weerszijden van het Oranjekanaal. De woonbuurten ('brinken') worden via een ringweg ontsloten. Ondanks het feit dat de auto weer terugkeerde in de woonbuurt (zie: Emmerhout), is de natuur met grote groenzones en het kanaal overheersend in de wijk. De woningbouw, die gevarieerd is en door verschillende architecten werd ontworpen, past zich hierop aan.